25 MW teljesítményű szélerőműparkot helyzetek üzembe Bőnyben

HomeMinden ami zöld

25 MW teljesítményű szélerőműparkot helyzetek üzembe Bőnyben

Sajtóközlemény - NRG Systems Kft. A Vestas, a világ vezető szélerőmű gyártója december közepén üzembe helyezte a bőnyi 25 MW teljesítményű széler

Hatalmas napelemes rendszer épül az Szegedi Tudományegyetem épületeinek tetején
Először Várna, majd Firenze éghajlatát hozza a klímaváltozás
LMP: semmisítsék meg a szegedi napelemes közbeszerzést

Sajtóközlemény – NRG Systems Kft.

A Vestas, a világ vezető szélerőmű gyártója december közepén üzembe helyezte a bőnyi 25 MW teljesítményű szélerőműparkot, az eddigi legnagyobb Vestas által épített magyarországi szélerőműparkot.A szélerőműpark tizenhárom darab Vestas V90 2,0MW típusú gépből áll, melyből tizenkét gép az év végén került átadásra. A tizenharmadik szélerőművet várhatóan 2010. májusában helyezik üzembe.

A szélerőművek rotorátmérője 90 m, a rotoragymagasságuk 105 m, névleges teljesítményük 1,8 és 2,0 MW. A szélerőműpark várható éves termelése 64 GWh.

Az eddigi 81,875 MW beépített teljesítménnyel a Vestas piaci részesedése Magyarországon 41 százalékra nőtt, és ezzel piacvezető lett. Az összes beépített hazai szélerőművi kapacitás 2009 végén 201,325 MW volt.

Mit szól hozzá?

Hozzászólása itt, a cikk alatt fog megjelenni. Kérjük, ne használjon közízlést sértő kifejezéseket. Nem megengedett a reklámcélú hozzászólás, valamint egy hozzászólás bemásolása egyszerre több cikkhez.

COMMENTS